Situaţia se normalizează treptat la Tunis, după violenţele de sâmbătă

Situaţia părea să se normalizeze timid, duminică dimineaţă, la Tunis, la o zi de la violentele confruntări între forţele de ordine şi manifestanţi, soldate cu trei morţi.

16 afișări
Imaginea articolului Situaţia se normalizează treptat la Tunis, după violenţele de sâmbătă

Situaţia se normalizează treptat la Tunis, după violenţele de sâmbătă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Încă din zori, tractoare cu remorci s-au îndreptat spre bulevardul central Habib Bourguiba, epicentrul revoltelor, pentru a degaja strada, unde bănci, pancarte şi copaci au fost smulşi de manifestanţi sâmbătă.

O maşină blindată a forţelor de securitate era poziţionată în mijlocul bulevardului, generând curiozitatea unor grupuri de trecători, care au sfidat interdicţia de circulaţie, în vigoare de sâmbătă, ora 18.00, până duminică la miezul nopţii. Dar toate magazinele au rămas închise pe această axă centrală.

Elicopterele armatei au survolat o mare parte din noapte capitala.

Ministerul tunisian de Interne a anunţat că trei persoane au murit în confruntările de sâmbătă dintre manifestanţi şi forţele de ordine în plin centrul Tunisului şi că mai mulţi membri ai forţelor de ordine au fost răniţi.

Ministerul a anunţat, de asemenea, arestarea, sâmbătă, a peste 100 de persoane, în timp ce alte 88 au fost reţinute pentru acte de vandalism cu o zi înainte, când au avut loc primele confruntări între forţele de ordine şi manifestanţi în centrul Tunisului.

Ministerul a atribuit aceste acte de violenţă împotriva poliţiei "unui grup de agitatori infiltraţi în rândul manifestanţilor paşnici şi care s-au servit de tinerii liceeni ca de un scut uman pentru a comite acte de violenţă şi incendii în scopul de a genera teroare în rândul cetăţenilor şi împotriva forţelor de securitate internă".

Bulevardul Bourguiba a fost, sâmbătă, teatrul unei adevărate bătălii între forţele de ordine şi manifestanţi, pe care poliţia i-a dispersat în mai multe rânduri folosind gaze lacrimogene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici