Slovacia exclude orice formă de autonomie a comunităţii maghiare

Ministrul slovac de Externe, Jan Kubis, a declarat că autorităţile din ţara sa nu vor permite populaţiei de etnie maghiară să obţină vreo formă de autonomie, relatează postul de radio B92 în pagina electronică.

97 afișări
Imaginea articolului Slovacia exclude orice formă de autonomie a comunităţii maghiare

Ministrul slovac de Externe, Jan Kubis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Serbia recunoaşte drepturile colective ale minorităţilor, Slovacia nu o face şi nu intenţionăm să recunoaştem nici o formă de autonomie (...) a vreunei minorităţi etnice", a declarat Kubis pentru cotidianul Dnevnik.

 

El a menţionat că Slovacia respectă drepturile individuale ale cetăţenilor ei, indiferent de etnia acestora, şi a subliniat că acest stat membru UE nu va acorda drepturi colective nici unei comunităţi, inclusiv celei maghiare.

Kubis a criticat solicitările liderilor minorităţii maghiare din Voivodina care susţin ca obţinerea autonomiei să devină principala politică a Ungariei în UE, subliniind că "acest lucru nu se va întâmpla în Slovacia".

"Nu comentez politica Budapestei în privinţa minorităţilor maghiare din alte ţări, dar ştiu ce măsuri luăm în Slovacia, întrucât poziţia minorităţii maghiare din Slovacia este responsabilitatea noastră", a adăugat ministrul.

"Nu vom permite negocieri în acest sens nici la nivel bilateral nici la nivelul UE", a explicat Kubis.

Ministrul slovac de Externe a menţionat că ţara sa garantează fiecărui cetăţean, inclusiv celor care aparţin minorităţilor etnice, toate drepturile pe care le au conform standardelor europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici