Slovenia anunţă expulzarea a zeci de diplomaţi ruşi, precum şi diminuarea reprezentării diplomatice

Guvernul de la Ljubljana a anunţat, marţi după-amiază, expulzarea a 33 de diplomaţi ruşi, precum şi reducerea personalului diplomatic acreditat, în contextul în care numeroase alte ţări membre ale Uniunii Europene au aplicat decizii similare.

244 afișări
Imaginea articolului Slovenia anunţă expulzarea a zeci de diplomaţi ruşi, precum şi diminuarea reprezentării diplomatice

Ambasadaorul Rusiei, Timur Ejvazov, a fost convocat la Ministerul sloven de Externe pentru a i se comunica decizia expulzării a 33 de diplomaţi.

Guvernul de la Ljubljana a transmis "proteste active" şi s-a declarat "şocat" de atrocităţile comise în zona Bucha, la periferia Kievului, atribuite armatei ruse. Moscova a negat implicarea în aceste acte şi a anunţat propria investigaţie în acest caz.

Numeroase ţări europene, inclusiv Germania, Franţa, Italia şi Spania, au expulzat peste 170 de diplomaţi ruşi în ultimele 48 de ore. De la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, state din cadrul Uniunii Europene au expulzat aproximativ 280 de diplomaţi ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici