Şoferul care a intrat în bariera de securitatea de la Casa Albă era „pregătit” să-l ucidă pe Biden

Şoferul care a intrat cu un camion în bariera de securitatea de la Casa Albă le-a spus oficialilor că era pregătit să-l ucidă pe Biden şi să "preia puterea”. Sai Varshith Kandula a afirmat că îi admiră pe nazişti şi că plănuia atacul de şase luni.

1180 afișări
Imaginea articolului Şoferul care a intrat în bariera de securitatea de la Casa Albă era „pregătit” să-l ucidă pe Biden

Şoferul care a intrat în bariera de securitatea de la Casa Albă era „pregătit” să-l ucidă pe Biden

Bărbatul în vârstă de 19 ani din Missouri acuzat că a intrat deliberat cu un camion închiriat într-o barieră de securitate a Casei Albe le-ar fi declarat autorităţilor că îi admiră pe nazişti şi că vrea să "preia puterea" şi "să-l ucidă pe preşedinte", arată documentele judiciare publicate marţi, citate de NBC News.

Sai Varshith Kandula, din Chesterfield, Missouri, a închiriat camionul luni seară, imediat după ce a zburat de la St. Louis la Aeroportul Internaţional Dulles cu un bilet dus, a declarat un agent al Secret Service.

În jurul orei 21:35, el a condus camionul pe un trotuar din faţa Casei Albe şi a intrat într-o barieră metalică aflată la nord de Casa Albă, potrivit documentului.

Kandula a mers cu spatele şi s-a izbit de barieră a doua oară înainte ca poliţia să-l ia în custodie.

Când agenţii Secret Service l-au întrebat pe Kandula despre un steag cu o svastică pe care l-a scos dintr-un rucsac, acesta ar fi spus că l-a cumpărat de pe internet pentru că naziştii "au o mare istorie", potrivit documentului judiciar.

Acesta ar fi spus că admiră "natura lor autoritară şi ordinea mondială unică", identificându-l pe Hitler ca fiind un "lider puternic" pe care îl admiră.

Kandula le-ar fi spus autorităţilor că a planificat atacul timp de şase luni şi că a detaliat planurile într-o "carte verde", se arată în document.

El a declarat că scopul său era "să ajungă la Casa Albă, să preia puterea şi să fie pus la conducerea naţiunii", se arată în document. Când agenţii l-au întrebat cum va prelua puterea, Kandula a spus că „îl va ucide pe preşedinte dacă asta trebuie să fac şi va răni pe oricine” îi va sta în cale.

În Chesterfield, suburbia St. Louis, unde locuieşte Kandula, agenţi FBI au fost văzuţi marţi intrând şi ieşind din casa acestuia.

Errion Barfield, care a făcut parte din echipa de atletism a liceului Marquette alături de Kandula, îşi aminteşte de el ca fiind liniştit şi modest. "Era drăguţ şi relaxat", a declarat Barfield într-un mesaj pe Facebook pentru NBC News. "Nu mă aşteptam ca el să facă aşa ceva".

Kandula este aşteptat în faţa instanţei miercuri după-amiază.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici