Sonda JUICE şi-a început misiunea de a căuta viaţă pe lunile îngheţate ale lui Jupiter, inclusiv pe Europa

Misiunea Europei către lunile îngheţate ale lui Jupiter a început!

322 afișări
Imaginea articolului Sonda JUICE şi-a început misiunea de a căuta viaţă pe lunile îngheţate ale lui Jupiter, inclusiv pe Europa

NASA

Sonda spaţială Juice a fost trimisă cu o rachetă Ariane-5 din portul spaţial Kourou, din Guyana Franceză.

A fost o mare bucurie, uşurare şi s-a lăsat cu multe îmbrăţişări atunci când oamenilor de ştiinţă, oficialilor şi VIP-urilor care urmăreau lansarea  li s-a spus că zborul către orbită a avut succes.

Sonda JUICE a sunat acasă la scurt timp după ce s-a detaşat de vârful rachetei Ariane.  

"Avem o misiune; zburăm către Jupiter; mergem plini de întrebări. Vine JUICE, Jupiter! Pregăteşte-te pentru asta", a anunţat Andrea Accomazzo, directorul de operaţiuni la controlul misiunii Esa din Darmstad, Germania.

Misiunea de 1,6 miliarde de euro va dura opt ani, iar în tot acest timp, sonda Jupiter Icy Moons Explorer (Juice) va examina cea mai mare planetă gazoasă din Sistemul Solar şi lunile sale îngheţate Callisto, Ganymede şi Europa.

Despre aceste luni se crede că au rezervoare vaste de apă lichidă şi, probabil, semne de viaţă microscopică, transmite BBC

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici