SONDAJE: Hollande nu ar ajunge în turul doi în scrutinul prezidenţial francez din 2017, care va câştigat de Sarkozy ori Juppé

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, nu va ajunge în turul doi al scrutinului prezidenţial din 2017, care ar fi câştigat de Nicolas Sarkozy sau de Alain Juppé, potrivit unor sondaje difuzate marţi seară, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

1371 afișări
Imaginea articolului SONDAJE: Hollande nu ar ajunge în turul doi în scrutinul prezidenţial francez din 2017, care va câştigat de Sarkozy ori Juppé

SONDAJE: Hollande nu ar ajunge în turul doi în scrutinul prezidenţial francez din 2017, care va câştigat de Sarkozy ori Juppé

Sondaje efectuate de institutele TNS Sofrès, RTL şi LCI relevă că scrutinul prezidenţial din 2017 ar urma să fie câştigat de Nicolas Sarkozy sau de Alain Juppé.

Conform sondajelor efectuate pe 14-15 decembrie, francezii nu îl mai susţin deloc pe François Hollande pentru funcţia de preşedinte. În cazul în care Nicolas Sarkozy va fi desemnat candidat al forţelor politice de centru-dreapta, el ar primi în primul tur 24% din intenţiile de vot, iar Marine Le Pen, liderul formaţiunii radicale Frontul Naţional, 26%.

Participarea lui Alain Juppé la prezidenţiale ar schimba datele primului tur, primarul oraşului Bordeaux fiind creditat cu 31% din intenţiile de vot, iar Marine Le Pen cu 28%.

În turul doi al prezidenţialelor, victoria ar fi în mod clar a forţelor de centru-dreapta, Nicolas Sarkozy fiind creditat cu 64% din voturi, iar Alain Juppé cu 70%, în raport cu Marine Le Pen.

Francois Hollande, susţinut de Partidul Socialist, se confruntă de mulţi ani cu scăderea popularităţii, din cauza situaţiei economice şi sociale din Franţa. Popularitatea preşedintelui Franţei s-a diminuat şi mai mult după atacurile teroriste comise în ianuarie şi noiembrie la Paris, soldate în total cu aproape 150 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici