Soţia lui Obama, ţinta atacurilor Partidului Republican din Tennessee

Soţia candidatului la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din SUA, Michelle Obama, a devenit ţinta Partidului Republican din Tennesse, care a lansat joi un clip pe site-ul YouTube în care denunţă o afirmaţie a acesteia.

124 afișări
Imaginea articolului Soţia lui Obama, ţinta atacurilor Partidului Republican din Tennessee

Soţia lui Obama, ţinta atacurilor Partidului Republican din Tennessee (Imagine: Mediafax Foto)

Michelle Obama era aşteptată în Tennessee, în cursul serii de joi, pentru o reuniune destinată colectării de fonduri pentru campania lui Barack Obama.

Clipul care durează patru minute se intitulează "Mândru" şi se referă la o declaraţie controversată lansată de soţia lui Obama în februarie. "Pentru prima oară în viaţa mea de adult, sunt mândră de ţara mea", a spus ea.

Declaraţia este urmată de mărturiile altor şase persoane albe, care afirmă că au fost dintotdeauna mândre de Statele Unite, afirmaţiile fiind întrerupte de exact aceeaşi frază, rostită de Michelle Obama.

Clipul nu face referire şi la explicaţiile ulterioare pe care doamna Obama le-a oferit, potrivit cărora ea este mândră de modul în care americanii sunt pasionaţi de alegerile prezidenţiale.

"Partidul Republican din Tennessee a fost dintotdeauna mândru de America. Pentru a marca vizita doamnei Obama, partidul republican din Tennessee a cerut posturilor locale de radio să difuzeze muzică patriotică", precizează partidul într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al lui Obama, Hari Sevugan, a denunţat "încercarea ruşinoasă de a ataca o femeie care a declarat dintotdeauna că nu s-ar afla acolo unde este în prezent fără oportunităţile şi binefacerile acestei naţiuni".

"Dacă partidul republican din Tennessee are o problemă cu senatorul Obama probail că va avea curajul data viitoare să i se adreseze lui, direct, decât să-i atace familia", a adăugat Sevugan.

În februarie, Partidul Republican din Tennessee a generat o controversă publicând un comunicat în care insista asupra celui de-al doilea prenume al lui Obama, Hussein, şi ridicând semne de întrebare în privinţa riscului pe care îl reprezintă Barack "Hussein" Obama pentru Israel. Comunicatul era însoţit de o fotografie a lui Obama aflat în turneu în Kenya, îmbrăcat în haine tradiţionale din Africa de Est.

Preşedintele Partidului Republican, Mike Duncan, a denunţat comunicatul afirmând că partidul său respinge "acest tip de tactici de campanie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici