Spaţiul aerian turcesc a fost închis pentru avioanele care transportă trupe din Rusia în Siria

Spaţiul aerian al Turciei a fost închis pentru avioanele militare şi civile care transportă trupe din Rusia în Siria, după consultări cu Moscova, a declarat sâmbătă radiodifuzorul de stat turc TRT Haber, care l-a citat pe ministrul de externe Mevlut Cavusoglu.

15594 afișări
Imaginea articolului Spaţiul aerian turcesc a fost închis pentru avioanele care transportă trupe din Rusia în Siria

Reuters precizează că Turcia, membră NATO, are relaţii bune atât cu Rusia, cât şi cu Ucraina şi a încercat să medieze în războiul dintre ele.

"Am închis spaţiul aerian pentru avioanele militare ale Rusiei şi chiar şi pentru avioanele civile care merg în Siria şi transportă soldaţi", a declarat Cavusoglu, citat de jurnalişti, într-un avion în drum spre Uruguay. El a spus că permisiunea a fost acordată pentru trei luni, până în aprilie, iar apoi zborurile au fost oprite.

El a spus că discuţiile dintre Rusia şi Ucraina continuă şi că părţile lucrează la un proiect de declaraţie comună.

Cavusoglu a declarat că, dacă se înregistrează progrese în negocieri, preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au convenit că o întâlnire ar putea avea loc în Turcia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici