Sri Lanka a prezentat moartea liderului tamil după modelul execuţiei lui Ceauşescu - VIDEO

Guvernul din Sri Lanka a prezentat fotografiile cu corpul liderului Tigrilor Tamili pentru a crea impresia unui moment definitoriu în istoria ţării, după modelul execuţiei lui Nicolae Ceauşescu în 1989, afirmă un diplomat de la Colombo, citat de BBC News online.

515 afișări
Imaginea articolului Sri Lanka a prezentat moartea liderului tamil după modelul execuţiei lui Ceauşescu - VIDEO

Sri Lanka a prezentat moartea liderului tamil după modelul execuţiei lui Ceauşescu (Imagine: Mediafax Foto/ AFP)

Armata din Sri Lanka a prezentat fotografii cu cadavrul liderului tamil Velupillai Prabhakaran pentru a demonstra că acesta a murit. Potrivit armatei, identitatea a fost confirmată pe baza testelor ADN, deşi rebelii tamili sunt sceptici în legătură cu aceste informaţii.

"Guvernul de la Colombo doreşte să prezinte acest eveniment după modelul execuţiei lui Ceauşescu, fotografiile cadavrului fiind dezvăluite pentru a da impresia că s-a ajuns într-un moment definitoriu", afirmă un diplomat de la Colombo.

"Cu toate acestea, există semne de întrebare în legătură cu identificarea lui Prabhakaran", subliniază diplomatul citat.

Armata sri-lankeză susţine că Prabhakaran a fost găsit mort în apropierea lacului Nanthikadal, în nord-estul ţării. Alături de corpul lui Prabhakaran a fost găsit şi cel al responsabilului de informaţii, Pottu Amman, precum şi cadavrul unui alt lider tamil, Soosai. Însă armata a anunţat marţi că moartea lui Soosai nu a fost confirmată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici