Stare de urgenţă în California din cauza incendiilor

Preşedintele american George W. Bush a declarat sâmbătă stare de urgenţă în California şi a cerut agenţiilor federale să contribuie la stingerea celor circa 1.000 de focare de incendii care devastează nordul acestui stat.

28 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în California din cauza incendiilor

Stare de urgenţă în California din cauza incendiilor (Imagine: Mediafax Foto / afp)

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, preşedintele a cerut Departamentului pentru Securitate Internă şi FEMA (Agenţia federală americană pentru gestionarea situaţiilor de criză) "să coordoneze acţiunile de ajutor pentru a uşura suferinţa şi problemele cu care se confruntă populaţia locală".

Guvernatorul Arnold Schwarzenegger a avertizat că este nevoie "de un ajutor federal pentru salvarea vieţilor omeneşti".

"Sunt peste 1.000 de focare care ard în California de nord şi resursele noastre sunt utilizate la mixim", a declarat purtătoarea de cuvânt al departamentului de pompieri al statului, Cheri Patterson.

"Cea mai mare preocupare a noastră este că incendiile nu sunt controlate încă", a declarat ea.

Peste 12.000 de pompieri încearcă să stingă incendiile, dintre care multe au fost provocate de fulgere, în urmă cu o săptămână.

Patterson a declarat că, deşi au fost înregistrate unele progrese, există temeri privind producerea unor noi furtuni la acest sfârşit de săptămână, ale căror fulgere pot declanşa noi incendii.

Circa 107.000 de hectare de pădure şi arbuşti, precum şi multe spaţii verzi au fost distruse de incendii în California de nord, începând din 20 iunie.

California, afectată în mod frecvent de valuri de incendii din cauza climei sale uscate şi a rafalelor de vânt, dar şi dezvoltării imobiliare, a cunoscut în octombrie unul dintre cele mai grave astfel de episoade, când flăcările au distrus 2.000 de case, au provocat moartea a opt persoane şi evacuarea altor 640.000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici