Stare de urgenţă într-o provincie irakiană, din cauza apariţiei holerei

Autorităţile locale din provincia irakiană Babil au declarat luni stare de urgenţă în urma apariţiei mai multor cazuri de holeră în regiune.

21 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă într-o provincie irakiană, din cauza apariţiei holerei

Stare de urgenţă într-o provincie irakiană, din cauza apariţiei holerei (Imagine: Mediafax Foto)

Holera a provocat moartea a opt persoane, în timp ce alte 20 au fost infectate în ultimele trei zile în regiunea Babil, la sud de Bagdad, au declarat oficialii într-o conferinţă de presă. Ihsan Jaafar, directorul general pentru sănătate publică din Bagdad, a declarat că au fost confirmate numai două decese.

Alte circa 500 de persoane din regiune sunt suspectate că ar fi contractat boala, potrivit oficialilor locali.

Un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în Irak a declarat că instituţia încă mai strânge informaţii şi că îşi va anunţa concluziile în curând.

Ambulanţele au patrulat pieţele din Babil avertizând populaţia prin portavoce să fie atentă la locurile din care îşi cumpără alimentele şi modul de preparare a acestora, potrivit unui martor ocular, care nu a putut preciza alte măsuri adoptate în cadrul stării de urgenţă.

Lipsa resurselor de apă în perioada verii îi determină pe localnici să apeleze la resurse nesigure. Peste 4.000 de cazuri de holeră au fost confirmate în Irak anul trecut, înregistrându-se 24 de decese.

În provincia sudică Maysan s-a înregistrat de asemenea un deces, Guvernul trimiţând o echipă din cadrul Ministerului Mediului pentru a combate răspândirea epidemiei.

Holera provoacă deshidratarea puternică a organismului şi blocaj renal, moartea putând surveni în câteva ore. Aceasta se transmite prin apă şi alimente contaminate.

Apa şi igiena reprezintă o problemă în Irak, din cauza războiului, autorităţile încercând să prevină răspândirea bolii print-o campanie de informare, sterilizarea diferitelor zone şi diagnosticare timpurie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici