Starea de excepţie din pandemie, anulată de Parlamentul Franţei

Parlamentul Franţei a aprobat, marţi, anularea stării de excepţie care a permis Guvernului de la Paris să impună restricţii pe durata pandemiei, iar noul text prevede controale la frontiere doar în cazul urgenţelor sanitare grave.

2468 afișări
Imaginea articolului Starea de excepţie din pandemie, anulată de Parlamentul Franţei

Starea de excepţie din pandemie, anulată de Parlamentul Franţei

Adunarea Naţională şi Senatul Franţei au aprobat în formă definitivă proiectul care prevede "încetarea regimului de excepţie" împotriva COVID-19. Textul de lege, denumit "Monitorizare şi securitate sanitară în lupta contra COVID-19", a fost adoptat în Adunarea Naţională cu 184 de voturi pentru, 149 împotrivă şi 22 de abţineri, iar în Senat, cu 209 voturi pentru, 30 împotrivă şi 104 abţineri, conform publicaţiilor Le Figaro şi Le Monde.

Practic, Parlamentul Franţei a abrogat formal, de la 1 august, starea de urgenţă sanitară care a permis Guvernului să aplice restricţii antiepidemice.

Decizia Parlamentului anulează utilizarea controversatului certificat sanitar, care includea informaţii despre vaccinare, testare sau vindecare. De asemenea, Guvernul de la Paris nu va mai putea impune restricţii de circulaţie la nivel intern.

Noua lege prevede că la frontiere poate fi solicitat test negativ la intrarea în Franţa doar în situaţii grave de urgenţă sanitară. Nu va mai putea fi solicitată dovadă privind vaccinarea sau vindecarea. Premierul Franţei va putea impune condiţia testului la frontieră doar pe baza recomandării "autorităţii ştiinţifice competente" şi doar în cazul supraaglomerării sistemului de sănătate sau al apariţiei unor variante ale coronavirusului foarte grave.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici