Statele Unite comemorează 12 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001 - FOTO

Statele Unite au marcat, miercuri, 12 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, prin ceremonii comemorative organizate în principal la New York şi Washington.

529 afișări
Imaginea articolului Statele Unite comemorează 12 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001 - FOTO

Statele Unite comemorează 12 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Barack Obama, vicepreşedintele Joseph Biden şi soţiile acestora au păstrat un moment de reculegere pe peluzele Casei Albe.

Barack Obama urmează să rostească un discurs în faţa Pentagonului, una dintre ţintele atentatelor din 11 septembrie 2001.

La New York, rudele victimelor ucise în turnurile World Trade Center s-a mobilizat din nou în zona Ground Zero. Fostul primar al oraşului, Rudolph Giuliani, a plâns la începerea ceremoniei comemorative, la ora 8.46, momentul în care primul avion lovea unul dintre turnuri.

Aproape 3.000 de oameni au murit în atentatele comise la New York, la Pentagon şi la Shanksville, în statul Pennsylvania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici