Statele Unite pregătesc avioanele F-22 pentru războiul cu China

Regimul comunist de la Beijing speră că războiul ruso-ucrainean se va încheia în această vară, prezentând un "plan de pace" chiar la aniversarea unui an de la începerea bombardamentelor ruseşti. Pe de altă parte, creşte riscul unui conflict sino-american în Oceanul Pacific.

54502 afișări
Imaginea articolului Statele Unite pregătesc avioanele F-22 pentru războiul cu China

U.S. Air Force

SUA au trimis avioane F-22 pe una dintre cele trei insule principale ale Commonwealth-ului Insulelor Mariane de Nord.

Scopul? Să descurajeze China pe măsură ce tensiunile din Indo-Pacific continuă să crească în mod constant. 

Forţele Aeriene ale SUA au desfăşurat pentru prima dată avioane de luptă F-22 Raptor pe o insulă numită Tinian ce ar putea servi ca un important punct strategic în cazul unui conflict cu China.

Colonelul forţelor aeriene Kevin „Jinx” Jamieson, comandantul aripii Expediţionare Aeriene a III-a, a declarat pentru  Air & Space Forces Magazine: „Guam şi Insulele Mariane de Nord sunt puncte strategice care necesită agilitate în cazul în care ne aflăm într-un mediu contestat”, a adăugat ofiţerul Forţelor Aeriene.

Guam se află în raza de acţiune a rachetelor chineze şi ar fi probabil o ţintă principală în cazul unui atac chinez. 

Utilizarea altor insule din apropiere pentru a dispersa avioanele de toate tipurile este cheia pentru supravieţuirea flotei aeriene americane, transmite publicaţia 19fortyfive.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici