Statele Unite se confrună cu cea mai gravă secetă din ultimii 56 de ani

Statele Unite se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 56 de ani, a anunţat luni agenţia americană de meteorologie.

305 afișări
Imaginea articolului Statele Unite se confrună cu cea mai gravă secetă din ultimii 56 de ani

Statele Unite se confrună cu cea mai gravă secetă din ultimii 56 de ani (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Potrivit Administraţiei Naţionale pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA), circa 55 la sută din teritoriul Statelor Unite, în special în Midwest, a fost afectat de secetă în iunie, potrivit definiţiei indicelul Palmer, conform unor criterii legate de temperaturi şi precipitaţii.

Acest procentaj este atent urmărit din 1956, an în care seceta a afectat 58 la sută din teritoriu.

Luna iunie 2012 a fost "a 14-a în topul celor mai calde luni şi pe locul zece în topul celor mai secetoase", potrivit comunicatului.

"Terenurile arabile sunt uscate, iar recoltele şi păşunile s-au degrat până la un nivel care a mai fost observat arareori în ultimii 18 ani", potrivit aceleiaşi surse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici