Statul care susţine eforturile Arabiei Saudite „de a face faţă situaţiei” şi cere o anchetă transparentă în cazul dispariţiei jurnalistului saudit | VIDEO

Egiptul a făcut apel la efectuarea unei anchete transparente în cazul jurnalitului saudit Jamal Khashoggi şi a avertizat împotriva folosirii acestuia în scopul de exploatare politică a Arabiei Saudite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1186 afișări
Imaginea articolului Statul care susţine eforturile Arabiei Saudite „de a face faţă situaţiei” şi cere o anchetă transparentă în cazul dispariţiei jurnalistului saudit | VIDEO

Egiptul cere o anchetă transparentă în cazul dispariţiei jurnalistului saudit | VIDEO

"Egiptul subliniază importanţa descoperirii adevărului printr-o anchetă transparentă", a afirmat Ministerul de Externe printr-un comunicat.

Egiptul susţine că monitorizează dezvoltarea rezultatelor "cu îngrijorare" şi că susţine eforturile Arabiei Saudite de a face faţă situaţiei, se mai arată în comunicat.

Jamal Khashoggi a fost declarat dispărut în data de 2 octombrie, după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite în Istanbul pentru a-şi depune documentele de căsătorie şi nu a mai ieşit.

Autorităţile din Turcia connsideră că jurnalistul, critic dur al politicilor saudite, a fost ucis în interiorul clădirii, acuzaţii respinse de oficialii din Riad.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici