Statul Islamic a ucis 10 angajaţi ai unei organizaţii britanice de caritate în Afganistan

  • Toate victimele erau afgani.
  • Alte 16 persoane au fost rănite.
  • Conducătorul organizaţiei spune însă că nu va pleca din Afganistan.
2143 afișări
Imaginea articolului Statul Islamic a ucis 10 angajaţi ai unei organizaţii britanice de caritate în Afganistan

Statul Islamic a ucis 10 angajaţi ai unei organizaţii britanice de caritate în Afganistan

O organizaţie caritabilă britanică care are ca scop eliminarea minelor terestre a promis că va continua să lucreze în Afganistan, deşi a suferit o pierdere considerabilă marţi noapte, când oameni armaţi au ucis 10 angajaţi într-un atac nocturn pentru care Statul Islamic (IS) şi-a revendicat responsabilitatea.

Militanţii mascaţi au intrat în zona de acţiune a organizaţiei Halo Trust, în provincia Baghlan, din nordul Afganistanului. Organizaţia caritabilă, care a devenit cunoscută pentru prima dată în anii 1990, când a fost una dintre cauzele preferate ale prinţesei Diana, a declarat că îşi va continua activitatea indiferent de consecinţe.

Un supravieţuitor a povestit că atacatorii au întrebat mai întâi dacă vreunul provine din grupul etnic Hazara.

„Nimeni nu a răspuns”, a spus supravieţuitorul. Apoi, oamenii înarmaţi l-au ales şi l-au împuşcat pe liderul campusului, înainte să dea ordin ca să-i „omoare pe toţi”.

„Când au deschis focul, am încercat cu toţii să scăpăm. Unii au fost ucişi, iar alţii, ca mine, au fost răniţi”, povesteşte omul.

Organizaţia de caritate britanico-americană a declarat că 10 angajaţi, toţi afgani, au fost împuşcaţi. Alţi 16 au fost răniţi.

James Cowan, un fost general al armatei britanice care conduce acum organizaţia caritabilă, a declarat pentru BBC că atacatorii ”au ucis cu sânge rece”. Cowan a completat: „Zece dintre oamenii mei au fost ucişi şi 16 au fost răniţi grav. Gândurile mele sunt în mod evident la familii şi la cei dragi ai celor îndureraţi şi răniţi.

Acesta este un incident oribil, cel mai grav din istoria Halo Trust. Este foarte trist, dar suntem aici pentru Afganistan. Am fost în Afganistan cu mulţi ani înainte de 11 septembrie şi vom fi aici mulţi ani după retragerea internaţională”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici