Sticluţele cu dezinfectant, un pericol. Ce pot provoca dacă sunt lăsate în maşină pe timp de caniculă

Sticluţele cu dezinfectant pentru mâini pot fi periculoase dacă sunt lăsate în spaţii închise, fără aer, în plină caniculă, riscând izbucnirea unor incendii, avertizează o echipă de pompieri americani.

5132 afișări
Imaginea articolului Sticluţele cu dezinfectant, un pericol. Ce pot provoca dacă sunt lăsate în maşină pe timp de caniculă

Sticluţele cu dezinfectant, un pericol. Ce pot provoca dacă sunt lăsate în maşină pe timp de caniculă

Pompierii americani de la Western Lakes Fire District, din Wiscounsin, i-au avertizat pe şoferii auto că sticluţele cu dezinfectant păstrate în maşină, în zilele caniculare, pot provoca incendii deoarece acestea conţin alcool. Pentru a demonstra acest tip de incident, aceştia au publicat şi o imagine în care arată ce se poate întâmpla dacă laşi o sticlă de dezinfectant în buzunarul de pe portiera maşinii.

"Să începem azi cu puţină educaţie! Am discutat în trecut despre sticlele de apă păstrate în vehiculul dvs. când vremea este caldă. Majoritatea dezinfectanţilor pentru mâini sunt pe bază de alcool şi, prin urmare, sunt inflamabili. Dacă îi ţineţi în maşină când este foarte cald şi expuşi la soare - în special când sunt în apropierea unei flăcări deschise, ca atunci când fumaţi în maşină sau faceţi grătar - asta poate duce la un dezastru. Vă rugăm respectaţi posibilităţile şi rămâneţi în siguranţă”, au transmis pompierii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici