Stoltenberg face apel la unitate printre membrii NATO, pe măsură ce ameninţările din partea Chinei şi Rusiei cresc: „Nu împărtăşesc valorile noastre”

  • Secretarul general al NATO subliniază existenţa unei diferenţe de valori dintre membrii organizaţiei, Rusia şi China
  • Jens Stoltenberg avertizează că Alianţa este pregătită pentru dialog sau acţiune de luptă, în funcţie de următoarea mişcare pe care Rusia o planifică
  • China şi Rusia pun la încercare răbdarea NATO prin provocări constante la adresa securităţii statelor vecine
24100 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg face apel la unitate printre membrii NATO, pe măsură ce ameninţările din partea Chinei şi Rusiei cresc: „Nu împărtăşesc valorile noastre”

Sursa foto: MediafaxFoto

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat vineri că o alianţă puternică între ţările membre este mai „importantă ca niciodată”, pe fondul ameninţărilor tot mai mari venite din partea Chinei şi Rusiei.

„Ceea ce vedem în prezent este că Rusia şi China se apropie tot mai mult. Fac exerciţii împreună, funcţionează împreună, stau împreună din ce în ce mai mult în O.N.U. Aceste aspecte nu au cum să treacă neobservate. Sunt două regimuri autoritare care nu împărtăşesc valorile noastre. China şi Rusia reprimă opoziţia democratică din ţările lor. Noi toţi cei care credem în statul de drept, democraţie şi libertatea presei, trebuie să fim uniţi”, a declarat Stoltenberg. 

Importanţa unei alianţe NATO nu este vitală doar pentru securitatea europeană, ci este şi o sursă fundamentală de stabilitate globală.

Nato reprezintă 50% din puterea economică şi militară a lumii, o forţă absolut necesară pentru a combate naţiunile beligerante care atentează la securitatea membrilor, relatează Fox News.

Totuşi, importanţa Chinei în contextul geopoltic actual nu poate fi ignorată, subliniază Stoltenberg

"China va avea în curând o economie mai mare decât Statele Unite. Au deja cel mai mare buget de apărare. Sunt lideri în multe tehnologii şi în curând vor avea cea mai mare flotă navală din lume", a declarat secretarul general al NATO. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici