Stoltenberg speră să îl convingă pe Erdogan să accepte admiterea Suediei în NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se va întâlni luni cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi cu premierul Suediei, Ulf Kristersson, în cadrul eforturilor pentru a obţine admiterea rapidă a Turciei în Alianţa Nord-Atlantică, informează site-ul Tagesschau.de.

390 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg speră să îl convingă pe Erdogan să accepte admiterea Suediei în NATO

Sursa foto: Hepta

Turcia şi Ungaria nu au ratificat încă tratatul privind admiterea Suediei în NATO. Administraţia de la Ankara este nemulţumită că Suedia le oferă azil unor membri ai grupurilor separatiste kurde, iar Ungaria denunţă criticile frecvente ale Guvernului de la Stockholm privind situaţia politică de la Budapesta. Atât Turcia, cât şi Ungaria menţin relaţii apropiate cu Rusia.

"A venit momentul ca Turcia să devină membră a NATO. Este absolut posibil să ajungem la un rezultat pozitiv", a declarat Jens Stoltenberg, referindu-se la întâlnirea pe care o va avea înaintea summitului NATO de la Vilnius cu Recep Erdogan şi Ulf Kristersson.

Guvernul Suediei speră că Parlamentul Turciei va ratifica tratatul pentru aderarea la NATO săptămâna viitoare. "Noi sperăm că va fi o decizie pozitivă săptămâna viitoare, dar acest lucru este, în final, decizia Turciei", a declarat joi Tobias Billström, ministrul suedez de Externe, după întâlnirea cu omologul său turc, Hakan Fida.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici