SUA condamnă genocidul comis de Myanmar împotriva minorităţii Rohingya

  • Statele Unite au denunţat abuzurile şi genocidul comis de Myanmar împotriva populaţiei Rohingya
  • Rohingya este o minoritate etnică de religie musulmană
  • ONU i-a catalogat drept una dintre minorităţile cele mai persecutate din lume
1198 afișări
Imaginea articolului SUA condamnă genocidul comis de Myanmar împotriva minorităţii Rohingya

Sursa foto: Profimedia

Statele Unite au stabilit că violenţa îndreptată împotriva minorităţii etnice Rohingya comisă de armata din Myanmar nu este altceva decât genocid. Statul asiatic se confruntă acum cu acuzaţia de crime împotriva umanităţii.

Sute de mii de oameni din comunitatea Rohingya,  majoritar musulmană, au fugit din Myanmarul preponderent budist, în 2017, din cauza represiunii militare. Acţiunile armatei naţionale birmane fac acum obiectul unui caz de genocid la cea mai înaltă instanţă a Naţiunilor Unite, cea de la Haga.

Aproximativ 850.000 de rohingya au murit în lagăre de concentrare, unde au fost raportate cazuri de exterminare în masă şi violuri, relatează FRANCE 24.

Statele Unite au aplicat o serie de sancţiuni asupra liderilor ţării şi acum vor să-i aducă în faţa judecăţii pentru a răspunde de faptele ce le-au comis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici