SUA doreşte un răspuns "în forţă" faţă de activităţile nucleare nord-coreene şi iraniene

Secretarul de Stat american John Kerry a îndemnat comunitatea internaţională să răspundă "cu forţă" celui de-al treilea test nuclear nord-coreean, în scopul trimiterii unui avertisment şi Iranului.

1324 afișări
Imaginea articolului SUA doreşte un răspuns "în forţă" faţă de activităţile nucleare nord-coreene şi iraniene

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este vorba doar de Coreea de Nord. Este vorba de proliferare şi este vorba şi de Iran, pentru că există legături. (...) Este important ca lumea să fie credibilă în eforturile de neproliferare", a spus Kerry referindu-se la testul nuclear efectuat marţi de regimul stalinist de la Phenian.

"Comunitatea internaţională trebuie să aibă un răspuns unit, rapid, clar, puternic şi credibil", a adăugat Kerry.

"Ceea ce este inadmisibil pentru Coreea de Nord trebuie să fie şi pentru Iran. Iar răspunsul nostru va avea impact asupra tuturor eforturilor în materie de neproliferare", a insistat Kerry.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a promis o "acţiune fermă" faţă de "provocările" Coreei de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici