SUA: Explozibilul descoperit la bordul a două avioane poartă "amprenta al-Qaida"

Secretarul american pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, a afirmat sâmbătă că explozibilul descoperit în două colete suspecte, vineri, la bordul unor avioane cargo cu destinaţia Statele Unite, poartă "amprenta al-Qaida".

18 afișări
Imaginea articolului SUA: Explozibilul descoperit la bordul a două avioane poartă "amprenta al-Qaida"

SUA: Explozibilul descoperit la bordul a două avioane poartă "amprenta al-Qaida" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ştim că autorii acestui act - care poartă amprenta al-Qaida, a al-Qaida în Peninsula Arabă - fac tot ce pot pentru a testa sistemul nostru" de securitate, a declarat Napolitano pentru CNN.

Anterior, ea declarase pentru Fox News că pachetele-capcană continuau să facă obiectul analizelor.

"Acestea trebuie realizate de experţi ştiinţifici, iar analizele continuă", a afirmat oficialul american.

Coletul interceptat pe aeroportul din Dubai, provenind din Yemen, conţinea explozibil şi un sistem de detonare care "poartă amprenta organizaţiilor teroriste ca al-Qaida", a anunţat sâmbătă poliţia din Dubai, într-un comunicat.

Unul dintre aceste colete "era o imprimantă pentru calculator al cărei tuş conţinea produse explozibile", se arată în comunicat.

"Dispozitivul a fost pregătit în mod profesionist şi dotat cu un circuit electric legat de o cartelă de telefon mobil, ascunsă în imprimantă", a adăugat poliţia din Dubai.

Napolitano a reiterat că este necesară sporirea măsurilor de securitate şi de vigilenţă. "Nu există o reţetă miraculoasă, trebuie să existe mai multe niveluri" de securitate, a apreciat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici