SUA furnizează echipamente pentru inventarierea atrocităţilor din Siria

Statele Unite furnizează "opoziţiei paşnice" din Siria mijloace de comunicare destinate în special inventarierii "atrocităţilor" comise în ţară, au anunţat joi surse concordante la Washington.

208 afișări
Imaginea articolului SUA furnizează echipamente pentru inventarierea atrocităţilor din Siria

SUA furnizează echipamente pentru inventarierea atrocităţilor din Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Acest ajutor destinat opozanţilor regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad se înscrie în cadrul eforturilor Washingtonului de a contribui la libertatea pe Internet în lume, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Victoria Nuland.

Purtătoarea de cuvânt a refuzat să detalieze în ce constă ajutorul, dar o sursă apropiată dosarului a declarat că acesta include telefoane prin satelit cu GPS, pentru a putea "inventaria locul atrocităţilor" comise în Siria.

Iniţiativele americane de promovare a libertăţii pe Internet în lume sunt destinate "ajutorării ţărilor în care accesul la Internet nu este posibil sau este restrâns", a explicat Nuland.

Statele Unite au consacrat 76 de milioane de dolari din 2008 acestor programe din toată lumea şi 25 de milioane de dolari sunt prevăzuţi pentru acest an.

Ajutorul suplimentar pentru Siria se referă "în mare parte la domeniul comunicaţiilor" şi este "conceput pentru a-i ajuta pe cei care suferă intruziuni ale Guvernului sau ale căror capacităţi de comunicare unii cu alţii au fost blocate de Guvern", a declarat Nuland.

Potrivit revistei Time, Departamentul de Stat a format disidenţi sirieni în utilizarea tehnologiilor de comunicare prin asociaţii cu scop nelucrativ. Întrebată despre acest subiect, Nuland a declarat că aceste informaţii sunt "mult exagerate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici