SUA nu intenţionează să expulzeze diplomaţi ruşi, în urma scandalului de spionaj

Diplomaţia americană a confirmat miercuri dorinţa Washingtonului de a calma spiritele în cazul persoanelor suspectate de spionaj în favoarea Rusiei, declarând că Statele Unite nu intenţionează să expulzeze diplomaţi ruşi.

20 afișări
Imaginea articolului SUA nu intenţionează să expulzeze diplomaţi ruşi, în urma scandalului de spionaj

SUA nu intenţionează să expulzeze diplomaţi ruşi, în urma scandalului de spionaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu avem în vedere nici o altă măsură diplomatică în acest stadiu (...) Din câte ştiu, nu vom expulza nici un diplomat", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley.

Crowley a reiterat dorinţa administraţiei Obama de a "depăşi" incidentul. El a mai precizat că mai mulţi oficiali din Departamentul de Stat fuseseră dinainte informaţi în legătură cu operaţiunea care a avut ca rezultat zece arestări, duminică, în Statele Unite.

Moscova şi Washigntonul au detensionat situaţia marţi, afirmând că acest caz nu le va afecta relaţiile, aflate în plină relansare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici