SUA nu va mai folosi închisori private din motive economice. Acţiunile deţinătorilor de penitenciare scad puternic

Departamentul de Justiţie din SUA doreşte să înceteze un experiment lung de un deceniu de angajare a companiilor private pentru a ajuta să gestioneze deţinuţii, mişcare care a prăbuşit valoarea acţiunilor închisorilor private, scrie Bloomberg.

1655 afișări
Imaginea articolului SUA nu va mai folosi închisori private din motive economice. Acţiunile deţinătorilor de penitenciare scad puternic

SUA nu va mai folosi închisori private din motive economice. Acţiunile deţinătorilor de penitenciare scad puternic (Imagine Hepta)

Corrections Corp a scăzut cu 35%, la 17,57 dolari per acţiune, cea mai mare scădere de la IPO-ul din 1997. GEO Group s-a prăbuşit cu 40%, la 19,51 de dolari per acţiunie, de asemenea cel mai mare declin din istorie înregistrat de companie.

Biroul Federal al Penitenciarelor va exclude folosirea închisorilor private, având scopul ca într-un final să înceteze de tot colaborarea, potrivit unui ordinal procurorului general Sally Yates. Închisorile private "nu oferă acelaşi nivel de servicii de corecţie, programe şi resurse şi nu ajută deloc la costuri, aşa că nevoie de a apela la aceste facilităţi scade", a anunţat ea.

"Directiva este ca pe măsură ce fiecare contract ajunge la termen, biorul fie va refuza reînoirea contractului, fie va reduce substanţial nivelul contractului", a spus Yates.

Biroul Federal al Închisorilor reprezintă 25% din bugetul Departamentului de Justiţie din SUA anual.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici