SUA nu vor renunţa la susţinerea Ucrainei, afirmă secretarul american al Apărării

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că SUA nu vor renunţa la susţinerea Ucrainei chiar dacă administraţia preşedintelui Joe Biden a rămas fără bani pentru Kiev, iar o cerere de fonduri suplimentare aşteaptă în Camera Reprezentanţilor, controlată de republicani, scrie Reuters.

360 afișări
Imaginea articolului SUA nu vor renunţa la susţinerea Ucrainei, afirmă secretarul american al Apărării

SUA nu vor renunţa la susţinerea Ucrainei, afirmă secretarul american al Apărării

"Vom continua să oferim Ucrainei sprijin atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung", a declarat Austin, fără a face referire pachetul de ajutor militar de 95,34 miliarde de dolari pentru Ucraina şi alţi aliaţi ai SUA care nu a fost încă luat în discuţie de preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson.

Austin vorbea din casa sa, după ce a fost nevoit să anuleze o deplasare planificată la Bruxelles pentru reuniunea NATO, deoarece a fost spitalizat pentru o problemă la vezică.

Comentariile lui Austin vin într-un moment critic pentru Ucraina şi cu întrebări legate de angajamentul Statelor Unite faţă de Europa. Autorităţile de la Kiev consideră că finanţarea este crucială în contextul războiului cu Rusia.

Preşedintele Biden insistă de luni în şir pentru acest pachet care include, de asemenea, fonduri pentru securitate pentru Israel şi Taiwan şi ajutor umanitar pentru palestinieni. El s-a confruntat cu opoziţia republicanilor de linie dură, în special a celor mai apropiaţi de fostul preşedinte Donald Trump.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici