SUA: Peste 10.000 de persoane contaminate cu virusul gripei A(H1N1)

Virusul gripei porcine A(H1N1) a contaminat 10.053 de persoane în Statele Unite, conform ultimului bilanţ publicat luni de Centrul de control şi prevenire a maladiilor (CDC), care evocă 17 decese legate de această boală, relatează AFP.

28 afișări
Imaginea articolului SUA: Peste 10.000 de persoane contaminate cu virusul gripei A(H1N1)

SUA: Peste 10.000 de persoane contaminate cu virusul gripei A(H1N1)

Bilanţul precedent, comunicat vineri, menţiona 15 morţi şi 8.975 de cazuri "probabile sau confirmate". Toate cele 50 de state americane sunt afectate de acest virus, precum şi capitala Washington.

În regiunea Los Angeles, al doilea oraş ca mărime al SUA, s-a înregistrat primul deces legat de acest virus, au anunţat luni autorităţile sanitare locale, însă deocamdată nu se ştie dacă acest deces a fost inclus în bilanţul CDC.

Persoana, care a murit la "sfârşitul lui mai", era o femeie care suferea de probleme respiratorii înainte de a fi contaminată cu acest virus, a declarat un reprezentant al serviciului de sănătate publică din comitatul Los Angeles, Jonathan Fielding.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată din lume de epidemia de gripă porcină, chiar dacă înregistrează mai puţine decese decât Mexicul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici