SUA: sancţiune de 300 de milioane de dolari pentru exporturile de hard disk-uri către Huawei

Autorităţile americane au impus o sancţiune de 300 de milioane de dolari firmei de tehnologie Seagate pentru că ar fi încălcat restricţiile la exportul de unităţi de hard disk către compania chineză Huawei, potrivit BBC.

2667 afișări
Imaginea articolului SUA: sancţiune de 300 de milioane de dolari pentru exporturile de hard disk-uri către Huawei

SUA: sancţiune de 300 de milioane de dolari pentru exporturile de hard disk-uri către Huawei

Seagate Technology a livrat bunuri în valoare de peste 1,1 miliarde de dolari către Huawei după ce restricţiile la export au fost introduse în 2020, a declarat Departamentul Comerţului.

Sancţiunea este cea mai recentă măsură luată de guvernul SUA pentru a opri vânzările de tehnologie avansată către China. Autorităţile americane au declarat că astfel de echipamente pot fi folosite de armata chineză.

Seagate a livrat 7,4 milioane de unităţi către Huawei timp de aproximativ un an după ce regula a fost impusă de administraţia fostului preşedinte Donald Trump, potrivit Departamentului Comerţului.

A continuat să facă acest lucru „chiar şi după ce Huawei a fost plasată pe lista entităţilor pentru comportament potrivnic securităţii noastre naţionale", a declarat Matthew Axelrod de la Biroul pentru Industrie şi Securitate (BIS).

Ceilalţi doi furnizori principali de hard disk-uri ai Huawei au oprit exporturile către firma chineză în conformitate cu noua regulă, a precizat departamentul.

Sancţiunea va fi plătită în tranşe de 15 milioane de dolari la fiecare trei luni în următorii cinci ani, a precizat Seagate.

Această decizie intervine în contextul în care SUA continuă demersul de a reduce vânzările de tehnologie, cum ar fi cipurile avansate pentru calculatoare, către China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici