SUA: Şase morţi şi 18 răniţi, într-un atac armat la o universitate

Un bărbat a deschis focul, joi, într-o sală de curs în care se aflau studenţi ai unei universităţi din Illinois, provocând moartea a şase persoane şi rănirea altor 18, înainte de a se sinucide.

1 afișare
Imaginea articolului SUA: Şase morţi şi 18 răniţi, într-un atac armat la o universitate

SUA: Şase morţi şi 18 răniţi, într-un atac armat la o universitate

Atacatorul care a ucis cinci persoane, înainte de a se sinucide, joi, în campusul Universităţii Northern Illinois, este Steven Kazmierczak, un fost student al instituţiei de învăţământ, a anunţat vineri comandantul poliţiei universităţii, Donald Grady.

Autorităţile nu au găsit niciun bilet care să explice gestul lui Stephen Kazmierczak, care avea 27 de ani. "Nu avem idee care a fost motivul pentru care a făcut asta", a precizat Donald Grady.

Grady a dezvăluit că tânărul nu îşi mai luase medicamentele în ultimele zile, fără a spune despre ce medicamente este vorba. "Lua medicamente şi în ultima vreme nu le mai luase, având un comportament ciudat în ultimele două săptămâni", explică oficialul citat.

Autorităţile au revizuit de asemenea bilanţul atacului, menţionând moartea a şase persoane, inclusiv atacatorul, după ce un bilanţ anterior evoca şapte morţi. "A existat o problemă de comunicare cu spitalul", a declarat medicul legist Dennis Miller în cadrul unei conferinţe de presă, pentru a explica bilanţul revizuit.

Fost student al Facultăţii de Sociologie a Universităţii Northern Illinois, Stephen Kazmierczak a obţinut în 2006 diploma cu felicitări, potrivit rectorului. Tânărul nu avea antecedente penale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici