SUA se opun unui atac israelian împotriva Iranului - ministru

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a afirmat miercuri că Statele Unite se opun în prezent unui eventual atac israelian împotriva complexelor nucleare din Iran.

14 afișări
Imaginea articolului SUA se opun unui atac israelian împotriva Iranului - ministru

Ehud Barak, ministrul israelian al Apărării (Imagine: Mediafax/AFP)

"Americanii nu sunt dispuşi să ne permită să atacăm Iranul", a declarat Barak la postul de radio al armatei israeliene, unde a fost întrebat despre continuarea programului nuclear iranian.

"Pentru moment, trebuie ca procesul diplomatic să înregistreze progrese, însă există numeroase opţiuni, Israelul este o ţară puternică şi este mai bine să nu vorbim despre acest subiect", a adăugat el.

"Poziţia Statelor Unite, care este cunoscută, este că tot ceea ce trebuie să facem este să acţionăm în domeniul informaţiilor şi să accentuăm sancţiunile economice împotriva regimului lui (Mahmoud) Ahmadinejad", a spus ministrul.

La rândul său, cotidianul Haaretz a afirmat miercuri că Washingtonul a respins recent o cerere privind asistenţa militară din partea Israelului, care ar încerca să-şi consolideze capacităţile militare împotriva complexelor nucleare ale Iranului.

Potrivit cotidianului, care nu menţionează nici o sursă, americanii au interpretat această cerere "prezentată şi refuzată la cel mai înalt nivel" drept un semnal că Israelul a avansat foarte mult în pregătirile privind un astfel de atac.

Tot Haaretz scrie că americanii au averizat Israelul în legătură cu faptul că un astfel de atac le-ar compromite interesele, şi au cerut să fie anunţaţi dacă o astfel de ofensivă ar urma să fie declanşată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici