SUA: Un liceean înarmat a luat ostatici un profesor şi peste 20 de elevi - VIDEO

Un liceean înarmat, în vârstă de 15 ani, a ţinut ostatici, luni, timp de cinci ore, un profesor şi 23 de elevi într-un liceu din oraşul Marinette, în Wisconsin, în nordul Statelor Unite, dar pe care i-a eliberat ulterior, a anunţat o sursă oficială.

16 afișări
Imaginea articolului SUA: Un liceean înarmat a luat ostatici un profesor şi peste 20 de elevi - VIDEO

SUA: Un liceean înarmat a luat ostatici un profesor şi peste 20 de elevi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Incidentul a fost rezolvat", a anunţat în cursul serii Eric Burmeister, directorul pentru situaţii de urgenţă din Marinette. "Cei 20 de elevi au fost eliberaţi. Acum sunt împreună cu familiile lor", a adăugat el.

Adolescentul a tras în aer, moment în care poliţiştii, după ce au auzit trei focuri de armă, au intrat în sala de clasă unde acesta ţinea ostaticii, a afirmat şeful poliţiei locale, Jeff Skorik, în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorul luării de ostatici, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost internat cu o rană provocată de glonţ, însă ostaticii nu au fost răniţi, a adăugat el.

Video stirileprotv.ro

Liceeanul, care a intrat înarmat într-o clasă la sfârşitul orelor, în jurul orei locale 15.00 (23.00 ora României), a eliberat un prim grup de cinci elevi în jurul orei 19.50 (03.50 ora României), a precizat Burmeister. El avea asupra lui două arme, una semiautomată de calibru .22 şi un pistol de nouă milimetri, a declarat Jeff Skorik.

Muniţia găsită la faţa locului arată că acesta a utilizat ambele arme, a adăugat el.

După ce au auzit focuri de armă, poliţiştii, care vorbeau la telefon cu profesorul, "au spart uşa, au intrat în sala de clasă şi au văzut suspectul", a afirmat şeful poliţiei.

"În acest moment, suspectul a tras un foc de armă şi s-a rănit", a adăugat el.

Incidentul s-a încheiat la ora 20.03 (04.03 ora României).

Poliţiştii au blocat toate străzile din jurul liceului, unde învaţă 700 de elevi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici