SUA vor construi scutul antirachetă, chiar dacă Iranul suspendă programul nuclear

Statele Unite au anunţat, joi, că nu-şi vor modifica proiectul de amplasare a unui scut antirachetă în Europa, chiar dacă Iranul îşi va suspenda propriul program de îmbogăţire a uraniului, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului SUA vor construi scutul antirachetă, chiar dacă Iranul suspendă programul nuclear

SUA vor construi scutul antirachetă, chiar dacă Iranul suspendă programul nuclear

Proiectul nu ar putea fi modificat decât dacă vor exista schimbări în ceea ce priveşte întreaga ameninţare iraniană, inclusiv cea reprezentată de rachete, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Miercuri, un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat lăsase să se înţeleagă, la Bruxelles, că Washingtonul este dispus să-şi modifice proiectul scutului antirachetă dacă Iranul îşi va suspenda programul de îmbogăţire a uraniului.

"Dacă Iranul va înceta să îmbogăţească (uraniu) şi va colabora cu comunitatea internaţională, va adopta o abordare diferită, nu vom putea face altceva decât să ţinem cont de aceasta", declarase subsecretarul de Stat pentru Afaceri Europene, Daniel Fried, la încheierea Consiliului NATO-Rusia, la sediul Alianţei Nord-Atlantice.

"Am văzut interpretări care par a susţine că dacă Iranul îşi va suspenda activităţile de îmbogăţire, va exista o suspendare, o sistare sau o decizie de a nu continua construirea sistemului de apărare antirachetă american. Este pur şi simplu fals", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Tom Casey.

"Cred că există multă confuzie şi interpretări eronate ale afirmaţiilor de la Bruxelles", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici