SUA vor reînnoi derogările de la sancţiuni pentru cinci programe nucleare iraniene - Washington Post

Statele Unite vor anunţa săptămâna aceasta reînnoirea derogărilor de la sancţiuni pentru cinci programe nucleare iraniene care permit Rusiei, Chinei şi ţărilor europene să continue cooperarea civilă nucleară cu Iranul, a informat Washington Post, potrivit Reuters.

408 afișări
Imaginea articolului SUA vor reînnoi derogările de la sancţiuni pentru cinci programe nucleare iraniene - Washington Post

SUA vor reînnoi derogările de la sancţiuni pentru cinci programe nucleare iraniene - Washington Post

Preşedintele Donald Trump, într-o şedinţă din Biroul Oval de săptămâna trecută, a fost de acord cu secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, care a pledat pentru reînnoirea derogărilor de la sancţiuni în ciuda opoziţiei secretarului de stat Mike Pompeo şi a consilierului de securitate naţională John Bolton, a transmis Washington Post.

Mnuchin „a susţinut în faţa lui Trump că, dacă sancţiunile nu vor fi ridicate din nou, aşa cum prevede legea de 1 august, Statele Unite vor trebui să sancţioneze firmele ruseşti, chineze şi europene care sunt implicate în proiecte în Iran care au fost stabilite prin acordul nuclear cu marile puteri din 2015”, a anunţat Post, citând şase oficiali anonimi.

În luna mai, Pompeo a prelungit cinci din cele şapte derogări de la sancţiuni timp de 90 de zile. Derogările permit desfăşurarea activităţii uzinei nucleare Bushehr din Iran, a instalaţiei de îmbogăţire a uraniului Fordow, complexul nuclear Arak şi a Reactorului de Cercetare din Teheran.

Taguri:
sua,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici