Suedia acuză „sabotaj grav” la Nord Stream: au fost găsite urme de explozibil

Exploziile care au implicat gazoductele Nord Stream 1 şi 2 de la sfârşitul lunii septembrie au fost „sabotaje grave”, iar analizele au scos la iveală „urme de explozibili pe diverse obiecte străine găsite”, a anunţat de procurorul suedez Mats Ljungqvist, care conduce ancheta preliminară a Suediei asupra incidentului, citat de presa suedeză.

779 afișări
Imaginea articolului Suedia acuză „sabotaj grav” la Nord Stream: au fost găsite urme de explozibil

Suedia acuză „sabotaj grav” la Nord Stream: au fost găsite urme de explozibil

Ljungqvist a adăugat că ancheta preliminară este foarte complexă şi extinsă, că munca de analiză caută să ajungă la condiţii mai sigure asupra accidentului, iar colaborarea cu autorităţile din Suedia şi din alte ţări decurge într-un mod excelent. Două dintre cele patru scurgeri detectate sunt situate în zona economică suedeză.

Noutăţi şi din Estonia, care închide trecerea de pietoni cu Rusia. Trecerea de pietoni transfrontalieră care leagă oraşul estonian Narva de rusul Ivangorod se va închide pe 28 noiembrie, au informat radioul şi televiziunea estonă.

Contrar a ceea ce a fost anunţat anterior de unele surse mass-media, închiderea rutei - un pod care traversează râul Narva - nu are loc oficial din motive de siguranţă, ci pentru a permite demararea lucrărilor de modernizare a structurii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici