Suedia intenţionează să reducă alocaţiile zilnice ale imigranţilor neeligibili pentru azil

Guvernul suedez a anunţat, vineri, că intenţionează să reducă valoarea indemnizaţiilor alocate zilnic imigranţilor ale căror solicitări de azil au fost respinse, într-un ultim efort de a micşora numărul de extracomunitari din ţară şi a-i descuraja pe nou-veniţi, relatează Reuters.

949 afișări
Imaginea articolului Suedia intenţionează să reducă alocaţiile zilnice ale imigranţilor neeligibili pentru azil

Suedia intenţionează să reducă alocaţiile zilnice ale imigranţilor neeligibili pentru azil (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Pentru a debloca resurse pentru nou-veniţii în ţară, imigranţii din Suedia riscă să-şi piardă dreptul de a primi adăpost şi indemnizaţii, dacă solicitările lor de azil sunt respinse, iar decizia a intrat în vigoare, a precizat guvernul de centru-stânga din Suedia.

"Avem nevoie de aceste locuri pentru ceilalţi care solicită azil şi trebuie să ne asigurăm că cei care nu sunt eligibili pleacă din ţară şi se întorc acasă", a declarat Morgan Johansson, ministrul pentru Justiţie şi Migrare, citat de cotidianul Dagens Nyheter.

Alocaţiile zilnice în Suedia ajung la valoarea de 71 de coroane suedeze (7,6 euro) în cazul adulţilor şi până la 50 de coroane suedeze (5,4 euro) pentru copii. Cazarea este oferită separat.

Anul trecut, în Suedia, s-au înregistrat 163.000 de solicitări de azi, fiind una dintre destinaţiile preferate ale imigranţilor care sosesc în Europa, pe lângă Germania unde s-a înregistrat numărul record de 1,1 milioane de solicitanţi în 2015.

În ianuarie, Suedia a anunţat intrarea în vigoare a unui sistem privind controale de identificare a persoanelor care intră în ţară din Danemarca, într-o încercare de a limita numărul de imigranţi din ţară. Călătorii trebuie să prezinte un document de identificare pentru a fi lăsaţi să treacă mai departe.

Peste 131.000 de imigranţi au sosit în Europa în primele doă luni din 2016, mai mult decât în prima jumătate a anului 2015, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici