Summitul G7. China, condamnată pentru muncă forţată

  • În cadrul summit-ului G7, China este acuzată pentru muncă forţată.
  • Mai mulţi activişti condamnă China de genocid asupra unui grup minoritar de musulmani.
  • La sfâşitul summit-ului G7, liderii îi vor adresa Chinei un comunicat.
574 afișări
Imaginea articolului Summitul G7. China, condamnată pentru muncă forţată

Summitul G7. China, condamnată pentru muncă forţată

În cea de-a doua zi a summitului G-7 liderii s-au reunit într-o sesiune care are ca scop condamnarea muncii forţate din China. În timp ce liderul de la Casa Albă, Joe Biden, militează pentru o abordare fermă, preşedintele Emmanuel Macron susţine o soluţionare pe cale diplomatică.
 
„Acum câteva zile am avut ocazia să petrec ceva timp cu preşedintele Macron. Am apucat să-l cunosc şi mai târziu avem mai mutle de discutat, dar lucrurile decurg bine, cel puţin aşa cred eu şi aşa cum se zice pe la noi „suntem pe aceeaşi lungime de undă,” a declarat Joe Biden. 
 
Momentan liderii discută asupra detaliilor ce vor fi redactate într-un comunicat pe care-l vor adresa Chinei la sfârşitul summitului.
 
Mai multe grupuri de activişti americani şi britanici condamnă China pentru genocidul asupra unui grup minoritar de musulmani. Potrivit acrestora,musulmanii ar fi supuşi la muncă forţată în regiunea nord vestică Xinjian.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici