Sunete de sirene şi clopote în Polonia, la o săptămână de la accidentul de la Smolensk

Accidentul aviatic de sâmbăta trecută, soldat cu moartea preşedintelui polonez Lech Kaczynski, a fost marcat în Polonia de sunete de sirene şi clopote, la ora 8.56.

206 afișări
Imaginea articolului Sunete de sirene şi clopote în Polonia, la o săptămână de la accidentul de la Smolensk

Sunete de sirene şi clopote în Polonia, la o săptămână de la accidentul de la Smolensk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele episcopatului polonez, Jozef Michalik, a cerut ca în toate diocezele să sune clopotele sâmbătă, la ora exactă a producerii accidentului de la Smolensk, în urma căruia au murit 96 de persoane.

Avionul preşedintelui polonez s-a prăbuşit sâmbăta trecută, în vestul Rusiei, printre victime numărându-se şi Prima Doamnă a Poloniei, dar şi numeroşi demnitari şi comandanţi ai forţelor armate. Delegaţia se îndrepta către Katyn, unde urma să participe la ceremoniile care marcau împlinirea a 70 de ani de la masacrarea a peste 20.000 de ofiţeri polonezi de către poliţia politică stalinistă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici