Supă de dovleac şi vinuri de Moravia, servite la prânzul oferit la Praga liderilor american şi rus

Preşedintele ceh, Vaclav Klaus, le va oferi omologilor săi american şi rus, Barack Obama şi Dmitri Medvedev, specialităţi culinare specifice Cehiei la prânzul de gală care urmează semnării Tratatului START, informează MEDIAFAX Cehia.

38 afișări
Imaginea articolului Supă de dovleac şi vinuri de Moravia, servite la prânzul oferit la Praga liderilor american şi rus

Supă de dovleac şi vinuri de Moravia, servite la prânzul oferit la Praga liderilor american şi rus (Imagine: Mediafax Foto Cehia)

Meniul include supă de dovleac, friptură de vită cu ciuperci şi îngheţată, precum şi vinuri de Moravia, au declarat surse din cadrul administraţiei prezidenţiale.

"Am mai organizat un summit important în trecut, avem experienţă în ceea ce priveşte găzduirea unor astfel de evenimente, iar lumea ştie asta", a declarat şeful Cancelariei prezidenţiale, Petr Hayek, apreciind că summitul de joi a fost un succes, "datorită profesionalismului echipei de la Castelul din Praga" (sediul Preşedinţiei cehe - n.red.).

Cei doi lideri nu vor primi însă şi cadouri la încheierea vizitei în Cehia. "Este un summit, nu o vizită bilaterală obişnuită, şi de aceea nu va avea loc nici un schimb de cadouri", a declarat Martin Erva, reprezentant al biroului de presă al Preşedinţiei cehe.

Preşedintele rus urmează să părăsească Praga în cursul după-amiezii, în timp ce liderul american va rămâne în Cehia, unde va participa, joi seara, la un dineu cu preşedinţii a 11 ţări est-europene, care va avea loc la reşedinţa ambasadorului american la Praga.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici