Sursă ucraineană: doi inspectori AIEA trebuie să rămână la centrala nucleară de la Zaporojie

Doi angajaţi ai AIEA ar trebui să rămână la centrala nucleară în mod „permanent", susţin autorităţile din Ucraina. Anunţul vine în ziua în care patru din cei şase inspectori sosiţi săptămâna trecută au părăsit complexul.

183 afișări
Imaginea articolului Sursă ucraineană: doi inspectori AIEA trebuie să rămână la centrala nucleară de la Zaporojie

Sursă ucraineană: doi inspectori AIEA trebuie să rămână la centrala nucleară de la Zaporojie

Doi membri ai misiunii AIEA sunt aşteptaţi să rămână în mod „permanent", la centrala nucleară Zaporojia, ocupată de Rusia, au declarat reprezentanţii companiei nucleare de stat ucraineană Energoatom, potrivit Sky News.

Aceştia au precizat că alţi patru reprezentanţi au părăsit teritoriul centralei.

„Astăzi... patru dintre cei şase reprezentanţi ai echipei de inspecţie a AIEA şi-au încheiat activitatea la centrala nucleară Zaporojia şi au părăsit teritoriul centralei. Este de aşteptat ca doi experţi să continue să lucreze la (centrală) în mod permanent", a anunţat Energoatom într-o declaraţie pe Telegram.

Oficialul local instalat de Rusia, Vladimir Rogov, a confirmat că doi observatori vor rămâne, dar nu a oferit un termen.

„Membrii misiunii AIEA au părăsit acum (uzina) Zaporojia, în timp ce în prezent două persoane au rămas acolo în calitate de observatori", a declarat el.

Centrala ucraineană a fost ocupată de Rusia în martie, dar este încă operată de inginerii Energoatom şi furnizează electricitate în reţeaua ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici