Sursă ucraineană: majoritatea oamenilor îngropaţi în cimitirul improvizat de la Izium sunt civili

Majoritatea oamenilor îngropaţi în cimitirul improvizat de la Izium, în Ucraina, sunt civili, susţine şeful poliţiei.

425 afișări
Imaginea articolului Sursă ucraineană: majoritatea oamenilor îngropaţi în cimitirul improvizat de la Izium sunt civili

Sursă ucraineană: majoritatea oamenilor îngropaţi în cimitirul improvizat de la Izium sunt civili

Majoritatea persoanelor îngropate într-un cimitir improvizat din oraşul Izium, din estul Ucrainei, sunt civili, a declarat vineri şeful poliţiei ucrainene, pe baza unei estimări preliminare.

Anterior, autorităţile au anunţat că au descoperit o groapă comună cu 450 de cadavre în Izium şi au spus că aceasta este o dovadă a crimelor de război comise de ruşi. Rusia nu a comentat în mod public pe marginea acestui subiect.

„La o estimare preliminară, civili. Deşi avem informaţii că acolo sunt trupe, încă nu am recuperat nici măcar un militar", a declarat Ihor Klymenko, şeful Poliţiei, atunci când a fost întrebat dacă groapa comună conţine mai mulţi civili sau militari.

Un cimitir improvizat, în care se află peste 440 de morminte, a fost descoperit în Izium, după ce oraşul a fost eliberat de forţele ucrainene.

Oraşul Izyum s-a aflat sub ocupaţie rusească luni de zile, dar a fost recucerit în timpul ofensivei ucrainene din ultimele săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici