SURSE: Soţia lui „El Chapo” va pleda vinovată la procesul care începe la Tribunalul Federal din Washington

  • Publicaţiile din SUA mai scriu că Emma Coronel Aispuro nu va colabora cu autorităţile.
  • Partenera temutului lord al drogurilor riscă de la 10 ani până la închisoare pe viaţă.
  • În prezent, fosta regină a frumuseţii este încarcerată în cea mai sigură închisoare din SUA.
1552 afișări
Imaginea articolului SURSE: Soţia lui  „El Chapo” va pleda vinovată la procesul care începe la Tribunalul Federal din Washington

Soţia renumitului lord al drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman, Emma Coronel Aispuro, a fost arestată pe 22 februarie februaria 2021, pe Aeroportul Internaţional Dulles din statul american Virginia, sub acuzaţia de trafic de droguri.

Fosta regină a frumuseţii, în vârstă de 31 de ani, este acuzată de procurorii federali că ar fi conspirat la importarea şi distribuirea de cocaină, metamfetamină, heroină şi marijuana pe teritoriul Statelor Unite.

Procesul la Tribunalul Federal din Washington va începe joi, iar femeia va pleda vinovată pentru acuzaţia că l-a ajutat pe Chapo să conducă operaţiunea sa extinsă de trafic de droguri, dar nu va fi obligată să coopereze cu agenţii federali.

Coronel este încarcerată la Supermax din Colorado, socotită ca mai sigură închisoare federală din SUA, şi riscă între 10 ani şi închisoare pe viaţă.
Avocatul ei, Jeffrey Lichtman, a refuzat să facă vreun comentariu pe margine audierilor care urmează să înceapă.

Coronel a preluat activităţile de trafic în numele lui El Chapo, după ce acesta a fost arestat de autorităţile mexicane în 2014. Desigur, Guzman controla organizaţia de la distanţă prin soţia sa.

Ea mai este acuzată că şi-ar fi ajutat soţul să evadeze din închisoarea Altiplano din Mexic pe 11 iulie 2015. De asemenea, ar fi fost implicată şi într-o altă tentativă de evadare plănuită înainte de extrădarea lui El Chapo în 2017. El Chapo este în prezent după gratii, condamnat pe viaţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici