Suspectul arestat după atacul din Arizona făcuse o serie de gesturi care sugerau o stare de alienare - VIDEO

Suspectul arestat după comiterea atacului armat din Arizona făcuse în ultima vreme o serie de gesturi care stârniseră preocuparea apropiaţilor săi şi care sugerează o stare de alienare, informează New York Times, în ediţia electronică.

32 afișări
Imaginea articolului Suspectul arestat după atacul din Arizona făcuse o serie de gesturi care sugerau o stare de alienare - VIDEO

Suspectul arestat după atacul din Arizona făcuse o serie de gesturi care sugerau o stare de alienare (Imagine: Captură video)

Jared Lee Loughner, în vârstă de 22 de ani, postase pe pagina sa a reţelei Myspace o fotografie cu un manual de istorie a Statelor Unite şi o armă deasupra cărţii. De asemenea, pregătise câteva înregistrări video despre controlul mental şi despre unităţile speciale americane (SWAT). Colegii săi de facultate începuseră să fie îngrijoraţi în legătură cu comportamentul tânărului. Părinţii lui Loughner fuseseră convocaţi de conducerea colegiului, fiind anunţaţi că fiul lor va fi supus unor evaluări psihologice.

Toate aceste gesturi şi intenţii sugerează că tânărul începuse să se izoleze de societate, era confuz, furios şi îşi dădea seama că viaţa lui se apropia de sfârşit.

Cu toate acestea, poliţia susşine că Loughner nu sugerase explicit că ar putea comite un atac armat de genul celui din Tucson (Arizona).

Poliţia americană crede că autorul atacului de sâmbătă din Arizona, soldat cu şase morţi şi 12 răniţi, nu a acţionat singur, iar autorităţile examinează şi un colet suspect primit de Gabrielle Giffords, membră a Camerei Reprezentanţilor, rănită grav în urma atacului.

"Avem motive să credem că a venit (la locul atacului) însoţit de o altă persoană", a spus Clarence Dupnik, şeriful comitatului Pima, care coordonează ancheta asupra atacului armat.

El a adăugat că agresorul are antecedente penale şi a refuzat să discute cu poliţiştii în timpul interogatoriilor.

Jared Lee Loughner, în vârstă de 22 de ani, a deschis focul sâmbătă dimineaţă asupra participanţilor la o întâlnire cu Giffords, desfăşurată în parcarea unui hypermarket din Tucson, Arizona. Presa americană a relatat că el a încercat să fugă după atac, dar a fost imobilizat şi reţinut de trecători, fiind ulterior predat în custodia forţelor de ordine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici