Sute de deţinuţi implicaţi în acţiunile de protest din Siria au fost eliberaţi

Autorităţile siriene au eliberat 265 de deţinuţi implicaţi în revoltele împotriva regimului Bashar Al-Assad, dar care nu au comis crime, anunţă agenţia oficială SAN.

149 afișări
Imaginea articolului Sute de deţinuţi implicaţi în acţiunile de protest din Siria au fost eliberaţi

Sute de deţinuţi implicaţi în acţiunile de protest din Siria au fost eliberaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Planul de soluţionare a conflictului civil propus de emisarul internaţional Kofi Annan şi acceptat de Damasc prevede, în afară de armistiţiul intrat în vigoare pe 12 aprilie, eliberarea persoanelor arestate de la începerea protestelor, în martie 2011.

În total, peste 4.000 de deţinuţi au fost deja eliberaţi începând din noiembrie 2011. Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, zeci de mii de persoane au fost arestate în cadrul acţiunilor de reprimare a protestelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici