Sute de mii de musulmani încep sâmbătă ritualurile pelerinajului la Mecca

Sute de mii de pelerini au început, sâmbătă dimineaţă, să se adune în valea Mina, aflată în apropiere de Mecca, unde vor petrece o zi de rugăciune şi reculegere, pentru a marca începutul ritualurilor pelerinajului tradiţional musumlan.

904 afișări
Imaginea articolului Sute de mii de musulmani încep sâmbătă ritualurile pelerinajului la Mecca

Sute de mii de musulmani încep sâmbătă ritualurile pelerinajului la Mecca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pelerinii îmbrăcaţi în alb au început să parcurgă, pe jos sau cu autobuze, cei zece kilometri care separă oraşul sfânt de valea Mina.

Autorităţile saudite au anunţat oficial că la pelerinaj participă în acest an circa 1,7 milioane de musulmani din străinătate, cărora, conform presei locale, li se vor adăuga peste un milion de saudiţi.

Guvernul saudit a mobilizat aproximativ 100.000 de membri ai forţelor de ordine pentru asigurarea bunei desfăşurări a pelerinajului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici