Sute de militari ruşi, mobilizaţi pentru curăţarea de păcură a plajelor din nordul Mării Negre

Sute de militari ruşi au fost mobilizaţi, marţi, pentru a curăţa plajele Mării Negre în zona în care au fost deversate 2.000 de tone de păcură dintr-un petrolier naufragiat în timpul furtunii de duminică, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Sute de militari ruşi, mobilizaţi pentru curăţarea de păcură a plajelor din nordul Mării Negre

Sute de militari ruşi, mobilizaţi pentru curăţarea de păcură a plajelor din nordul Mării Negre

Autorităţile se tem de o "catastrofă ecologică" în condiţiile în care coasta de sud a Rusiei este afectată în continuare de rafale puternice de vânt, care ating viteza de 140 de kilometri pe oră.

În apropierea Capului Tuzla, au fost trimişi 200 de militari care încearcă să strângă păcura şi să o încarce în camioane.

"Curăţăm atât plaja cât şi apa şi vom pompa chiar şi păcura rămasă în petrolierul eşuat", a declarat Oleg Mitvol, vicepreşedintele Agenţiei de Supraveghere Ecologică din Rusia.

Mitvol a precizat că la acţiunile de curăţare participă 730 de persoane, inclusiv 500 de militari. "Dacă pata de 2.000 de tone continuă să avanseze spre Marea Azov, vor fi consecinţe ecologice grave", a avertizat Mitvol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici