Sute de persoane evacuate din cauza erupţiei unui vulcan în Islanda

Un vulcan a intrat în erupţie, duminică dimineaţa, în sudul Islandei, determinând evacuarea a circa 500 de persoane din zonă, au anunţat autorităţile.

62 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane evacuate din cauza erupţiei unui vulcan în Islanda

Circa 500 de persoane evacuate din cauza erupţiei unui vulcan în Islanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Credem că nimeni nu este în pericol în regiune, dar am pus în aplicare un plan de evacuare şi între 500 şi 600 de persoane din împrejurimi şi-au părăsit locuinţele", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate civilă, Sigurgeir Gudmundsson.

Erupţia a început la scurt timp după miezul nopţii în regiunea gheţarului Eyjafallajokull, iar principala rută de acces a fost închisă, a precizat postul naţional de radio RUV.

Ultimele erupţii vulcanice din zona acestui gheţar datează din 1821 şi 1823.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici