Sute de studenţi de la Harvard şi persoane afiliate au primit ameninţări cu moartea într-un email: "Chiar şi pe Zuckerberg îl voi ucide"

Sute de studenţi de la Universitatea Harvard şi alte persoane afiliate au primit vineri un email care conţinea ameninţări cu moartea, determinând sporirea măsurilor de securitate în campus sâmbătă, relatează Boston Globe în ediţia online.

197 afișări
Imaginea articolului Sute de studenţi de la Harvard şi persoane afiliate au primit ameninţări cu moartea într-un email: "Chiar şi pe Zuckerberg îl voi ucide"

Sute de studenţi de la Harvard şi persoane afiliate au primit ameninţări cu moartea într-un email (Imagine: Shutterstock)

Într-o notă către comunitatea din campus, poliţia de la Harvard a afirmat că "sute de studenţi de la Harvard şi persoane afiliate" au primit un e-mail în jurul orei 16.45, în care autorul ameninţa că îi va împuşca în campus sâmbătă.

"Voi veni mâine la Universitatea Harvard şi vă voi împuşca pe toţi, studenţi la Harvard, vă voi omorî pe fiecare. Mă voi întoarce mâine la 11 (...). Chiar şi pe Mark Zuckerberg de la Facebook îl voi ucide. Vă voi omorî pe toţi", se arată în mesajul de ameninţare, obţinut de Boston Globe vineri noaptea. Autorul mesajului susţine că este o femeie din Boston, numită Stephanie.

Zuckerberg este fost student la Harvard şi fondatorul reţelei de socializare Facebook.

Poliţia campusului a informat vineri că nu poate preciza dacă ameninţarea este credibiă şi le-a cerut studenţilor să verifice instrucţiunile de securitate valabile pe site-ul universităţii.

"Departamentul de Poliţie al Universităţii Harvard (HUPD) a început imediat să investigheze (ameninţarea) şi a notificat autorităţile locale, precum şi FBI", potrivit notei HUPD, care adăuga că poliţia campusului îşi va consolida prezenţa în zonă la sfârşitul săptămânii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici