Ţara asiatică care a raportat abia acum PRIMUL deces din istorie din cauza Covid-19

  • Autorităţile din Vietnam au raportat primul deces din istorie din cauza Covid-19
  • Ţara asiatică avea un record de 99 de zile fără cazuri noi
  • Decesul a survenit la un pacient de 70 de ani, care a contractat virusul în timp ce era tratat pentru o boală de rinichi
675 afișări
Imaginea articolului Ţara asiatică care a raportat abia acum PRIMUL deces din istorie din cauza Covid-19

Ţara care a raportat abia acum PRIMUL deces din istorie din cauza Covid-19, cu un record de 99 de zile fără cazuri noi

Vietnam era una dintre ţările care reuşise să scape de Covid-19, cu un record de 99 de zile consecutive în care nu mai înregistrase niciun caz nou de infectare. Cu toate acestea, cazurile au reînceput să apară în ultimele zile, iar azi, autorităţile de la Hanoi au raportat primul deces de la începutul pandemiei, relatează AP.

Ministrul Sănătăţii a declarat că deceseul a survenit la un pacient de 70 de ani, care a contractat virusul în timp ce era tratat pentru o boală de rinichi, la un spital din oraşul de coastă Da Nang. La nivelul întregii ţări s-au înregistat 93 de cazuri noi în ultima săptămână, majoritatea în spitalul amintit anterior.

Da Nang este o destinaţie litorală populară printre vietnamezi, iar autorităţile testează pe toată lumea care s-a întors de acolo, de teamă că răspândirea coronavirusului ar putea scăpa de sub control. Totodată, oraşul a fost plasat sub carantină începând de marţi.

În prezent, alte 6 persoane se află în stare critică, toate cu afecţiuni preexistente.

Înainte de apariţia noilor cazuri, Vietnam înregistrase doar 416 cazuri în total.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici