Ţara care a decis să iasă complet din izolare. Mesajul premierului: "Aţi avut răbdare, acum vă răsplătim"

  • Norvegia vrea ieşire totală din carantină în câteva săptămâni.
  • "Aţi avut răbdare, acum e timpul să vă răsplătim", a spus premierul Norvegiei.
  • Danezii sunt ceva mai stricţi, dar restaurantele şi magazinele se redeschid de luni.
6988 afișări
Imaginea articolului Ţara care a decis să iasă complet din izolare. Mesajul premierului: "Aţi avut răbdare, acum vă răsplătim"

Ţara care a decis să iasă complet din izolare. Mesajul premierului: "Aţi avut răbdare, acum vă răsplătim"

Norvegia şi Danemarca au anunţat planuri pentru redeschiderea completă în următoarele săptămâni, cu speranţa că totul va reveni la normal într-un timp scurt.

Norvegia a anunţat că de luni se redeschide întreg sistemul de învăţământ , una din primele ţări europene face face acest pas.

Danemarca permite redeschiderea magazinelor de luni, dar restaurantele, cafenele şi şcolile primare se redeschid o săptămână mai târziu, scrie Financial Times.

În ambele ţări a fost declarată starea de urgenţă pe 12 martie, când şcolile şi graniţele au fost închise.

"Aţi avut răbdare cu noi, acum e rândul nostru să dăm ceva la schimb. Din acest motiv prezentăm planul de redeschidere al Norvegiei, un plan care să ne întoarcă la viaţa normală", a anunţat Erna Solberg, premierul Norvegiei.

Din 1 iunie se redeschid şcolile de condus, sălile de bingo şi de ssport, iar barurile şi alte localuri care nu servesc mâncare se redeschid doar cu servire la masă. Şi parcurile de distracţii şi bazinele de înot se redeschid, precum şi sălile de fitness. Peste 2 săptămâni, Norvegia permite adunări mai mari de până la 200 de persoane, de la 50 cât sunt permise acum.

Guvernul a decis să prioritizeze copiii, apoi viaţa muncitorilor, iar la final alte activităţi", a mai spus Soldberg.

Pardele politice din Danemarca au convenit ca restaurantele, cafenelele şi magazinele să fie redeschise de luni. O săptămână mai târziu se vor redeschide şcolile cu clasele 6-10, precum şi librăriile şi bisericile.

Barurile, centrele de fitness, teatrele şi sălile de cinema vor rămâne închise, iar guvernul va anunţa pe 1 iunie dacă străinii vor avea voie să intre în ţară din nou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici